Salladsgranola

Tillbehör
30 min
Antal personer:
Granola är inte bara gott på morgonyoghurten. Om man gör den mindre söt och tillför salt och kryddor blir den helt briljant som knaprig topping ovanpå sallader och soppor.

Ingredienser

3 dl Kung Markatta pumpafrön
3 dl Kung Markatta solrosfrön
3 dl havregryn
1 dl Kung Markatta chiafrön
1 dl linfrö
1 msk fänkålsfrö
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 nypa cayenne
1 dl Kung Markattaolivolja
1/2 dl vatten
2 msk Kung Markatta lönnsirap
1 msk Kung Markatta tamarisoja

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Mät upp alla fröer, gryner och kryddor och rör ihop i en skål. Vispa ihop olja, vatten lönnsirap och tamari och häll över fröerna. Rör runt så allt täcks av marinad och häll sedan ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i ca 25 minuter tills det ser gyllene och knaprigt ut. Använd ovanpå sallader, soppa och hummus. Portionsmängden blir 1 stor plåt.

Relaterade produkter

Liknande recept