Tofu i sötsur sås med glasnudlar och krispiga grönsaker

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
I sötsur sås möts söta och syrliga ingredienser till en smakrik upplevelse. I det här receptet får tofu suga upp smakerna från såsen och serveras med glasnudlar och krispiga grönsaker. Tips! Har du bråttom? Köp en färdig sötsur sås

Ingredienser

Sötsur sås (kan även köpas färdig)

2 vitlöksklyftor
2 tsk finriven färsk ingefära
1 msk Kung Markatta tomatpuré
1/2 tsk chiliflakes
Kung Markatta olja att steka i
1 dl risvinäger
1 dl färsk eller konserverad ananas
1/2 dl Kung Markatta agavesirap (kan bytas mot vanlig honung)
1 msk Kung Markatta soja
2 tsk majsstärkelse
1 msk vatten

Krispig tofu

400 g Kung Markatta tofu
Salt och svartpeppar
Kung Markatta olja att steka i

Till servering

4 port glasnudlar
Rödkål
Sockerärtor
Salladslök
Färsk chili

Instruktioner

Torka först tofun helt torr med hjälp av hushållspapper. Skiva tofun i fyrkanter och lägg upp den på hushållspapper.
Sötsursås
Förbered sen såsen; Skala och finhacka eller riv vitlöken.
Finhacka eller mixa ananasen.
Blanda tillsammans med ingefära, tomatpuré och chiliflakes i en kastrull med olja.
Stek på medelvärme i cirka 2 minuter. Rör om så det inte bränns vid.
Tillsätt risvinäger, ananas, sirap och soya. Rör om och låt allt koka upp och koka några minuter.
Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och tillsätt det.
Låt såsen koka i cirka 10 minuter.
Smaka av och tillsätt ev. mer sirap, soja, vinäger eller chili. Ställ såsen åt sidan.

Tofu och servering

Stek tofun gyllene i en varm stekpanna med olja i omgångar
Strö över salt och peppar på tofun och ställ åt sidan några minuter.
Häll sen ner den i såsen och blanda om väl.
Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet.
Strimla rödkål, sockerärtor, salladslök och chili fint.
Lägg upp nudlar i skålar och toppa med kål, sockerärtor, salladslök, chili och tofu i sötsur sås.

Liknande recept