Vegansk hamburgermacka med curryröra

Huvudrätt
15 min
Antal personer: 4
En kul variant på vegoburgare är att göra den mer som en macka. Här har vi parat ihop våra seitanburgare med en krämig curryröra med solrosfrön och äpple. Så gott!

Ingredienser

8 skivor rustikt surdegsbröd (eller fullkornsrostbröd)
1 paket Seitanburgare
1 dl inlagd rödlök
1 romansallad
1 krussallad
Curryröra
1 dl solrosfrön
1 tsk currypulver
1/2 tsk spiskummin
1 litet äpple
1 selleristjälk
1/2 citron, juicen
1 dl plantbaserad yoghurt (eller grekisk yoghurt)
1 dl vegansk majonnäs
1 msk russin
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Instruktioner

Rosta solrosfrön i en torr panna på medelvärme, så fort de börjar få lite färg, häll i currypulvret, spiskummin och en stor nypa salt och låt rosta i någon minut till. Häll över i en liten skål för att svalna. Hacka under tiden äpplet fint och skiva sellerin tunt och lägg i en skål tillsammans med citron, yoghurt, majonnäs, russin, salt och nymald svartpeppar. Rör om till en krämig röra. Hacka de svalnade solrosfröna grovt, häll ner i blandningen och rör om.
Stek seitanburgarna enligt instruktionerna på paketet.
Bred ett tjockt lager curryröra på en skiva surdegsbröd, lägg på burgaren, toppa med inlagd rödlök och sallad och lägg på locket. Repetera med de andra mackorna.

Relaterade produkter

Liknande recept