Meny
Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

En riktigt syrlig och fräsch kladdkaka som fullkomligt smälter i munnen. Alla ingredienser går enkelt att få tag på som ekologiska!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1–2 msk saft. 
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Vispa ihop allt till en slät smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. 
  6. Pudra med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lägg på toppen. 
  7. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
Kung Markatta Apa
Inskickat av Neda Mirtorabi

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.