Meny
Kladdkaka med kokostopping

Kladdkaka med kokostopping

Rik chokladsmak och läcker kokos i ljuvlig kombination.

Ingredienser

  • Kladdkaka:
  • 3 st ekologiska ägg
  • 3 dl ekologiskt socker
  • 3 dl ekologiskt mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 msk Kung Markatta Kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 150 gram smält smör
  • Kokostopping:
  • 100 gram Kung Markatta Kokosflingor
  • 1 dl ekologiskt socker 
  • 1/2 dl ekologisk sirap 
  • 3/4 dl ekologisk mjölk
  • 30 g ekologiskt smör

Så här gör du

  • Smält smör och rör ner socker och ägg. Rör ihop ordentligt.
  • Blanda ner övriga ingredienser så det blir väl blandat. Ska dock inte vispas. 
  • Häll i en smörad form. 
  • In i ugnen på 175 grader i ca 15 min, nedersta gallret. 
  • Gör kokostoppingen under tiden. Blanda allt i en kastrull och låt sjuda ihop ett par minuter. 
  • Ta ut kakan, bred toppingen över och sätt tillabks in i ugnen i ca 10 min. 
  • Servera ljummen!

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.