Meny
Vegansk kladdkaka, gluten-, ägg- och mjölkfri

Vegansk kladdkaka, gluten-, ägg- och mjölkfri

Kladdkaka utan gluten, ägg och mjölk - går det? Javisst! Här har du en alldeles underbar kladdkaka med rik chokladsmak, bakad utan de flesta allergener. Bara att njuta!

Ingredienser

Kaka för ca 6-8 personer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra varor: mjölmix, rårörsocker, kakao, bakpulver, vaniljpulver och en nypa salt i en bunke.
  3. Smält margarinet och rör ned grädde och sirap.
  4. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med finhackad choklad.
  5. Mosa bananen med en gaffel och blanda allt väl.
  6. Smörj en springform med kokosolja häll i chokladsmeten.
  7. Strössla över lite extra hackad choklad och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter
  8. Servera ljummen med mjölkfri glass eller sojagrädde, tex Alpro Airy & Creamy.
Kung Markatta Apa
Blir bara segare och godare av att stå i kyl över natten, så går lika fint att servera dagen efter!

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.