Grillade morötter och vårlök med slät vit bönröra smaksatt med vit miso.

Huvudrätt
>60 min
Antal personer: 4
Grillade morötter och vårlök med slät vit bönröra smaksatt med vit miso, äppelcider och ingefära, marinerade svarta belugalinser med chili, färska örter och citronzest.

Ingredienser

8 st små morötter
8 st medelstora vårlökar
2 dl Kung Markatta Olivolja
Flingsalt, svarpeppar och färsk timjan

Marinerade belugalinser

2 dl kokta Kung Markatta belugalinser
2 msk ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ lime

Slät vit bönröra

2 msk rapsolja
2 msk finhackad schalottenlök
1 msk finhackad vitlök
1 msk vit misopasta
1 dl äppelcider
400 g kokta Kung Markatta små vita bönor
1 msk Kung Markatta ingefärasshot
1 dl vegan grädde

Instruktioner

Tänd upp grillen.
Häll olivoljan i en plastpåse, stor nog att rymma morötterna och vårlöken. Salta och peppra.
Ställ påsen vid sidan om grillen så den är nära till hands.
Lägg morötterna och vårlöken på gallret medan kolen fortfarande brinner.
Grilla dem runtom så att ytan blir en aning bränd.
Lyft upp dem med en tång och lägg över i plastpåsen.
Knyt igen påsen och skaka den så att oljan täcker allt.
Låt morötterna och löken ligga i påsen i cirka 20 minuter så att de ångas i sin egen värme.
Koka upp belugalinserna enligt förpackning, sila dem sen och låt torka en stund.
Lägg dem i en skål och tillsätt övriga ingredienser till marinaden och rör runt med en sked försiktigt.
Häll en matsked matolja i en kastrull och ställ den på medelvärme.
Lägg i lök och vitlök och stek tills den är mjuk utan att den tar färg.
Lägg i en matsked vit misopasta och rör runt några varv.
Tillsätt äppelcider, bönorna, ingefärajuice, grädde och fortsätt röra så att allt blandas ordentligt, sänk värmen något och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
Sila den sen genom en grovmaskig sil tills allt är igenom utom skalen, använd en sked och pressa mot slutet.

Liknande recept