Asiatisk nudelsoppa med tofu och vårprimörer

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Snabbt, enkelt och vansinnigt gott! Med friska smaker och färggranna vårprimörer blir den här asiatiska tofurätten vårens favorit.
Receptkreatör:

Ingredienser

Nudelssoppa

250 g bovetenudlar eller Kung Markatta Fullkornsnudlar
1 pkt Kung Markattas Marinerade Tofu, tärnad
2 tärningar Kung Markattas Umamibuljong
1 msk finhackad ingefära
150 g sockerärtor, skivade
8 champinjoner, tunt skivade
1 stor morot, skalad och skuren i tunna stavar
2 vårlökar, tunt skivade
4 nävar ärtskott
4 nävar färsk koriander
ca 1 röd chili, finhackad
2 hårdkokta ägg, skalade och delade
Kung Markattas sesamolja

Instruktioner

Nudelsoppa

Koka nudlarna enligt förpackning.
Kyl ner dem i iskallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
Koka upp en liter vatten tillsammans med buljong och ingefära. Koka i fem minuter.
Häll ner champinjoner, sockerärter, tofu och tofumarinaden i soppan. Koka i en minut.
Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och lägg i en ägghalva i varje skål.
Toppa med morötter, salladslök, ärtskott, färsk koriander och chili.
Ringla över lite sesamolja och servera

Liknande recept