Kryddstark böngryta

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En vegetarisk, kryddstark böngryta - både lättlagad och god. Passar extra fint på en kylig höstkväll.
Receptkreatör:

Ingredienser

1 burk Kung Markatta små vita bönor
1 burk Kung Markatta svarta bönor
100 g haricot verts
1 burk Kung Markatta krossade tomater
1 röd paprika
2 gula eller röda lökar
1 msk Kung Markatta rapsolja
1-2 färska röda chilifrukter (efter styrka/smak)
2 vitlöksklyftor
1 tärning Kung Markatta grönsaksbuljong
1 tsk torkad oregano
svartpeppar (ev salt)

Instruktioner

Skölj bönorna.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skär paprikan i bitar.
Fräs lök och paprika i olja i en kastrull.
Tillsätt bönorna, krossade tomater, buljongtärning och finhackad chili.
Låt böngrytan småkoka en stund.
Smaka av med peppar och ev lite salt.
Låt haricot verts puttra med på slutet (under lock).
Servera gärna grytan tillsammans med Brödkrans fylld med fetaost, soltorkade tomater och oregano men om tiden inte räcker till, servera med något annat gott bröd att doppa i grytan.

Liknande recept