Meny
Kladdkaka med kokosolja

Kladdkaka med kokosolja

En kladdig kladdkaka med en ljuvlig ton av kokos. Kokosoljan gör dessutom kakan lite extra mjuk och len i konsistensen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och kokosoljan på låg temperatur i en kastrull och lyft sen bort den från värmen.
  3. Rör ner råsocker och ägg och blanda ordentligt.
  4. Blanda övriga torra ingredienser i egen bunke och rör sen ned så att allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i en smord och kokosbröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 18- 20 min.

Kakan blir låg med ganska hård yta och kladdig i mitten. Låt kakan svalna och pudra gärna över lite florsocker. Serveras med grädde, glass och lite färsk frukt.

Kung Markatta Apa
Servera med vispad grädde eller glass och frukt

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.