I den här veganska poké bowlen har riset och grönsakerna fått sällskap av tofu i stället för marinerad fisk som ofta ingår i den här rätten. Det gör att receptet blir veganskt. Fräscht, gott och nyttigt! Rätten passar utmärkt att servera som lunch eller middag.
Tips! Det här är en perfekt rätt att använda de ingredienser som finns hemma, saknar du några byter du bara ut dem. Det är även gott att servera med en srirachamayo!
6 dl kokt rött ris eller råris
2 avokador
200 g blomkål, lila, vit eller grön (romanesco)
100 g sugarsnaps
1/2 rödlök
150 g algsallad, finns att köpa i välsorterade matbutiker i fiskdisken
Teriyakitofu
200 g naturell tofu
3 ⁄4 dl teriyakisås, finns i asiatiska matbutiker eller på den asiatiska hyllan i vanliga livsmedelsbutiker
1 ⁄4 dl Kung Markatta Japansk tamarisoja (går att ersätta med japansk soja)
1 tsk blandade sesamfrön
Teriyakitofu Skär tofun i kuber.
Blanda teriyakisås och tamarisoja och lägg tofun i såsen. Strö sesamfrön över tofun.
Lägg upp riset i skålar, kallt eller varmt.
Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor.
Finfördela blomkålen i små buketter (om du vill kan du koka dem lite innan i ett par minuter)
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sugarsnapsen i cirka 2 minuter.
Häll av vattnet och strimla sugarsnapsen fint.
Skala och strimla rödlöken.
Lägg upp algsallad och de övriga ingredienserna i buketter i skålen.
Toppa skålen med teriyakitofun.
Ingredienser
6 dl kokt rött ris eller råris
2 avokador
200 g blomkål, lila, vit eller grön (romanesco)
100 g sugarsnaps
1/2 rödlök
150 g algsallad, finns att köpa i välsorterade matbutiker i fiskdisken
Teriyakitofu
200 g naturell tofu
3 ⁄4 dl teriyakisås, finns i asiatiska matbutiker eller på den asiatiska hyllan i vanliga livsmedelsbutiker
1 ⁄4 dl Kung Markatta Japansk tamarisoja (går att ersätta med japansk soja)
1 tsk blandade sesamfrön
Instruktioner
Teriyakitofu Skär tofun i kuber.
Blanda teriyakisås och tamarisoja och lägg tofun i såsen. Strö sesamfrön över tofun.
Lägg upp riset i skålar, kallt eller varmt.
Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor.
Finfördela blomkålen i små buketter (om du vill kan du koka dem lite innan i ett par minuter)
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sugarsnapsen i cirka 2 minuter.
Häll av vattnet och strimla sugarsnapsen fint.
Skala och strimla rödlöken.
Lägg upp algsallad och de övriga ingredienserna i buketter i skålen.