Jordnötsbiffar med läcker jordnötsdressad nudelsallad

Huvudrätt
Antal personer: 4
Prova den här lättlagade, fräscha rätten - fantastiskt god kombination av sallad och nudlar!
Receptkreatör:

Ingredienser

2-4 st Kung Markatta Jordnötsbiffar
Ca 200 g risnudlar
DRESSING
1,25 dl jordnötssmör
0,5 dl vatten
0,5 dl apelsinjuice
0,5 dl Kung Markatta Ingefärsshot (eller 2 cm färsk riven ingefära + 0,5 dl apelsinjuice)
Ca 1 msk soja
En nypa chili flakes
1 msk lönnsirap
Kung Markatta Pressas Lime eller juice från en lime
TILLBEHÖR
3,5 dl riven kål och morot
0,5 paprika, skuren i tunna skivor
En näve färsk koriander och persilja, hackade
2 salladslökar, i tunna skivor
Salt, peppar, extra chili
Jordnötter till servering
Limeklyftor

Instruktioner

Stek jordnötsbiffarna på medelhög värme ca 7-8 minuter, vänd dem efter halva tiden.
Koka upp vatten till risnudlarna och tillaga enligt anvisningarna på förpackningen.
Mixa alla ingredienserna till dressingen i en stor skål.
Häll ned de nykokta nudlarna i skålen och blanda med dressingen. Tillsätt kål och morötter.
Dela varje jordnötsbiff i 4-5 bitar.
Lägg upp nudelsalladen i portionsskålar, toppa med bitar av jordnötsbiff, salladslök, färska örter, paprika och jordnötter. Servera genast, med limeklyftor vid sidan om.

Liknande recept