Lakritspopcorn med karamellkrisp

Snacks
15 min
Antal personer:
Med smaksättning av lakritspulver och smält kokossocker blir dessa popcorn ett festligt alternativ som passar perfekt till kalaset eller helgmyset.
Receptkreatör:

Ingredienser

Lakritspopcorn med karamellkrisp

2 dl Kung Markatta Popcorn (ca 2 liter färdigpoppade)
2 ½ msk Kung Markatta Neutral olja
½ dl Kung Markatta Kokossocker (alt rårörsocker)
1 tsk Kung Markatta Lakritspulver

Instruktioner

Lakritspopcorn med karamelkrisp

Poppa popcorn i oljan i en kastrull.
Smält kokossocker under omrörning i torr stekpanna på medelvärme.
Häll popcorn i en stor skål, ringla över det smälta kokossockret direkt och smaksätt med lakritspulver. 

Tänk på

Obs! Viktigt att smälta kokossockret under omrörning och att inte ha för hög värme för att inte riskera att det blir en bränd smak. Kokossockret kommer sedan att stelna i popcornen och bli till små krispiga bitar med underbar karamelliserad smak.

Liknande recept