Pastasoppa med tomat, tofu och grillad paprika

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En vegetarisk pastasoppa med allt man kan behöva för att utflykten som bli så bra som möjligt. Den grillade paprikan samt de soltorkade tomaterna gör den både lite mustig och söt. Tillreds snabbt och lätt eftersom du lagar den rakt upp och ner i två kastruller - ingen stekning bara kokning.
Receptkreatör:

Ingredienser

1 burk Kung Markatta hela skalade tomater
1 burk Kung Markatta grillad paprika
ca 6-8 soltorkade tomater
2-5 tsk Kung Markatta grönsaksbuljong
1 msk Kung Markatta ramslökolja
2-6 tsk Kung Markatta basilikapesto
4 nävar Kung Markatta dinkelskruvar tricolore
1 block Kung Markatta tofu - marinerad eller naturell, skuren i små bitar.
1 påse Kung Markatta Snacksmix Frö att toppa soppan med
2-5 dl vatten
eventuellt en skvätt salt

Instruktioner

Ta fram två medelstora kastruller.
Sätt på pastavatten i den ena och häll ner hela skalade tomaterna, grillad paprika, 2 dl vatten samt de soltrkade tomaterna i den andra.
Stavmixa ingredienserna så soppan blir slät och låt den puttra på svag-medelvärme i 10-15 min, spä med vatten om den blir för tjock.
Lägg nu ner 4 nävar dinkelskruvar i det kokande och saltade pastavattnet och koka dem så att de har lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet i durkslag och fortsätt med soppan.
Ringla ner en matsked ramslöksolja, finhacka tofun och lägg i, tillsätt grönsaksbuljong, pesto, lite salt och eventuellt mer vatten.
Lägg i pastan och rör om.
Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens och parera då med lite extra grönsaksbuljong och pesto så att den inte smakar för lite.
Servera med rostade frön på toppen.

Liknande recept