Dubbel cheeseburgare med harissayoghurt

Huvudrätt
15 min
Antal personer: 4
Våra frasiga veggiebiffar är som gjorda för en klassisk vegetarisk cheeseburgare! Harissayoghurten ger dem lite härligt sting. Om du använder växtbaserad ost och yoghurt blir burgarna helt veganska.

Ingredienser

2 inlagda gurkor
2 dl tjock yoghurt eller plantbaserad yoghurt
2 tsk harissa
2 paket veggiebiffar med tofu och paprika
8 skivor ost, eller vegansk ost
4 hamburgerbröd
1 romansallad, hackad
1 rödlök, skivad i ringar

Instruktioner

Hacka gurkan fint och lägg i en skål, häll i yoghurten och rör ner harissan så yoghurten blir marmorerad.
Stek biffarna enligt instruktionerna på paketet, vänd biffarna och lägg på en skiva ost på varje biff och låt steka färdigt tills osten smält.
För att montera burgarna, bre ut en sked harissayoghurt på det undre hamburgerbrödet, toppa med sallad, tofubiff, lökringar. Sedan ett varv till med sallad, tofubiff, lökringar och till sist harissayoghurt under locket.
Servera med grönsaksstavar och en jordgubbsshake.

Relaterade produkter

Liknande recept