Rödbetsbiffar med hyvlad äppelsallad och örtolja

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Den här enkla och goda rödbetsburgaren toppas med en supergod, tunt hyvlad sallad på äpple och kålrabbi vilket ger både sötma och krispighet.

Ingredienser

4 rödbetsbiffar
Cream cheese eller havrefraiche
4 små hamburgerbröd
1 salladshuvud
Äppel- och kålrabbisallad
1 tsk senap
3 msk olivolja
1/2 citron, juice (använd zesten till cream cheese)
1 tsk kapris
1/2 näve dill, finhackad
1/2 näve persilja, finhackad
1 äpple
1 kålrabbi

Instruktioner

Börja med salladen.
Häll olivolja, citronjuice, senap och örterna i en burk och skaka så att allt blandas ihop.
Halvera äpplet och skala kålrabbin.
Använd en mandolin eller skarp kniv för att hyvla båda tunt.
Lägg i en skål och häll över 2/3 av dressingen.
Rör ner citronzesten i färskosten tillsammans med nymald svartpeppar och resten av dressingen.
Stek biffarna enligt instruktionerna på paketet, tryck lätt med en stekspade för att forma dem lite tunnare och bredare.
Bred på ett lager färskost på ett hamburgerbröd, lägg på rödbetsbiffen och toppa med ett salladsblad och äppelsalladen.
Lägg på locket och njut.

Liknande recept