Söker du spaghetti och köttbullar i god vegetarisk tappning? Här har du receptet! Det går självklart fint att servera tomatblandningen och tillbehören i skålar vid sidan om.
1 paket pizzabollar
spaghetti för 4 personer
KRAMADE TOMATER
300 g körsbärstomater i olika färger
4 msk olivolja
½ citron, saft
4 stjälkar basilika
2 msk kapris
½ tsk salt och peppar
TILLBEHÖR
2 mozzarellaostar
2 msk pinjenötter, rostade
1 dl inlagda cornichons
1 näve blandade oliver
Värm pizzabollarna enligt anvisning.
Koka upp rikligt med vatten och salt i en kastrull och koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag men spara lite pastavatten till tomaterna.
Halvera körsbärstomaterna och blanda med olivolja, citronsaft, finhackad basilika, kapris, salt och peppar i en skål. Krama tomaterna med händerna så de släpper ifrån sig vätska och blir en aning mjuka. Häll på ½ dl av pastavattnet och rör ihop.
Riv mozzarellaosten i lagom stora bitar. Vänd ner tomatblandningen i den varma spaghettin och fördela i skålar. Toppa med pizzabollarna, mozzarella, pinjenötter, cornichons och oliver.
Ingredienser
1 paket pizzabollar
spaghetti för 4 personer
KRAMADE TOMATER
300 g körsbärstomater i olika färger
4 msk olivolja
½ citron, saft
4 stjälkar basilika
2 msk kapris
½ tsk salt och peppar
TILLBEHÖR
2 mozzarellaostar
2 msk pinjenötter, rostade
1 dl inlagda cornichons
1 näve blandade oliver
Instruktioner
Värm pizzabollarna enligt anvisning.
Koka upp rikligt med vatten och salt i en kastrull och koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag men spara lite pastavatten till tomaterna.
Halvera körsbärstomaterna och blanda med olivolja, citronsaft, finhackad basilika, kapris, salt och peppar i en skål. Krama tomaterna med händerna så de släpper ifrån sig vätska och blir en aning mjuka. Häll på ½ dl av pastavattnet och rör ihop.
Riv mozzarellaosten i lagom stora bitar. Vänd ner tomatblandningen i den varma spaghettin och fördela i skålar. Toppa med pizzabollarna, mozzarella, pinjenötter, cornichons och oliver.