Meny
Adukiböngryta med pumpa, hirs och grönkål

Adukiböngryta med pumpa, hirs och grönkål

Denna värmande allt-i-ett-gryta är både god, enkel och näringsrik. Ringla över en god olivolja och riven parmesan precis före servering och njut. För en vegansk variant byt ut parmesanen mot en näve hackade tamarimandlar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka bönor och vatten i en stor gryta i 25 minuter.
  2. Under tiden fräs butternutpumpan, purjolök och vitlök i kokosolja på svag värme i 10 minuter. Grönsakerna ska "svetta" men inte ta färg.
  3. Tillsätt fräset, buljong, tomater och hirs i grytan och låt puttra i 15 minuter.
  4. Tillsätt kålen och koka i ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt persilja, citronskal och juice. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela i skålar, riv över rikligt med parmesan och ringla över olivolja. Servera!
Kung Markatta Apa
För extra smak låt gärna en parmesankant kokas med.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se