Meny
Ärtsoppa med sting
  • Förrätt , Soppor
  • 15 min
  • 2 portioner

Ärtsoppa med sting

Med några enkla piff kan det uppstå en helt ny kärlek för ärtsoppa. Med gröna ärtor, istället för gula, får du en härligt färggrann och vårig soppa, som är lika lätt att laga som att äta!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet tillsammans med buljong, hacka löken och tillsätt tillsammans med ärtorna och en bit färsk ingefära.
  2. Låt koka under lock i 5 minuter.
  3. Häll över allting i en mixer, tillsätt kokosgrädde, sambal oelek och lime och mixa till slät.
  4. Värm upp och servera med kokosgrädde att ringla över.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se