Meny
Baguetter
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • 3 långa baguetter

Baguetter

Härliga baguetter som är enkla att baka. Njut dem på buffébordet eller som tilltugg i väntan på maten. Servera gärna baguetterna tillsammans med olivolja och flingsalt i små skålar.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl för hand eller i maskin. Låt jäsa under bakduk i cirka en timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord, dela den i tre delar och kavla ut varje del till en rektangel och rulla ihop från långsidan till en baguette.
  3. Lägg baguetterna på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa cirka 30 minuter utan bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skär snitt i de färdigjästa baguetterna och grädda dem i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda cirka 10 minuter till.
  6. Låt baguetterna svalna på galler.

Bryt eller skär dem i bitar och servera gärna tillsammans med olivolja och flingsalt.

Kung Markatta Apa
Servera gärna baguetterna tillsammans med olivolja och flingsalt i små skålar.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se