Meny
BBQ-tofumacka

BBQ-tofumacka

Rökig bbq-tofu tillsammans med krämig avokado och ett berg med krispiga och grönsaker förvandlas här till en rustik och grymt god macka. Strössla över hackade tamarimandlar för en sista touch.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Pressa ur överflödigt vatten ur tofun och torka den med hushållspapper. Skiva den i 12 st skivor.
  3. Lägg skivorna i en ugnsform och pensla samtliga sidor med barbequesås.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  5. Blanda ihop rödkål, koriander, limejuice, salt, peppar och olivolja.
  6. Mosa ¼ av avokadon på varje brödskiva. Lägg på tre tofuskivor och toppa därefter med rödkålssalladen.
  7. Strö slutligen över hackade tamarimandlar och servera!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se