Meny
Belugalinsknäcke
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • 60 min

Belugalinsknäcke

Ett fantastiskt fröknäcke med svarta belugalinser, chiafrön, mandelmjöl och kokosolja.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 190˚C.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål.
  3. Smält kokosolja. Blanda sedan kokosolja och kokande vatten med de torra ingrediensera. 
  4. Dela blandningen i 3 delar. Kavla ut varje del tunt mellan två bakplåtspapper.
  5. Skär försiktigt den utkavlade blandningen i lagom bitar. Lyft en del i taget till en ugnsplåt med hjälp av det undre bakplåtspappret.
  6. Grädda varje del i 15-20 min i 190 grader, knäckebrödet är färdigt när det känns hårt. Om bitarna sitter ihop efter gräddning, sära på dem med hjälp av en kniv.
  7. Låt knäckebrödet svalna på ett galler.
  8. För ett glutenfritt knäckebröd – ersätt vetemjöl med glutenfritt mjöl eller använd extra kokosmjöl alternativt mandelmjöl.
Kung Markatta Apa
Knäckebrödet står sig i rumstemperatur i 2 veckor i lufttät förvaring.

Receptet skapat av

Tanias inspiration till recept och kärlek till god mat kommer från alla hennes år i Australien, Asien och Sverige. Hon har nu slagit sig ner i Skåne och erbjuder catering med huvudsakligen lokala och ekologiska råvaror.