Meny
Belugalinssallad med apelsin och kålrabbi
  • Huvudrätt , Sallader
  • 30 min
  • 4 portioner

Belugalinssallad med apelsin och kålrabbi

Sallad med Belugalinser som är både söt och knaprig och passar utmärkt som tillbehör till grillat. Eller varför inte som en enklare lunchrätt tillsammans med en stor klick keso samt en avokadosmörgås.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Häll linserna i en mellanstor kastrull och täck med ca 4 cm vatten. Lägg i oregano och värm på tills det kokar. Sätt på locket och sänk temperaturen så att linserna småputtrar.
  2. Koka linserna tills de är al dente, ca 20 min. Passa dem noga så att den inte blir överkokta. Kontrollera med jämna mellanrum att det finns tillräckligt med vatten i kastrullen så att linserna inte bränns vid.
  3. Skölj av apelsinen och riv ner zesten på en liten tallrik. Pressa därefter ner juicen från apelsinen i en stor skål. Häll i olivolja, salt och peppar och rör om.
  4. Häll av vattnet från linserna och rör ner dem i dressingen medan de fortfarande är varma. Låt linserna suga åt sig dressingen i några minuter, rör om lite då och då. Smaka av och tillsätt eventuellt mera salt och peppar.
  5. När linserna har svalnat rör du ner nötter, russin, kålrabbi och apeslinzest. Salladen håller sig bra i kylen i flera dagar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se