Meny
Broccolisoppa med tofukrutonger

Broccolisoppa med tofukrutonger

En broccolisoppa som du snabbt kan koka ihop på kvällen och som räcker till flera lunchlådor. Den lena soppan kompletteras med knapriga tofukrutonger och saltrostade mandlar. Men en stor skopa råris i mättar den fint också.

Ingredienser

Soppa:

Till servering:

Så här gör du

  1. Koka råriset enligt förpackning. (Detta kan göras dagen innan för att påskynda matlagningen.)
  2. Skrapa ur det tjocka lagret kokosgrädde i burkens övre del och värm den försiktigt i en stor gryta.
  3. Stek lök och curry i kokosgrädden tills löken har blivit genomskinlig.
  4. Tillsätt resten av kokosgrädden, buljong, vatten, broccoli och spenat. Koka upp soppan och låt koka i några minuter tills broccolin har mjuknat.
  5. Tillsätt koriandern och mixa tills du får en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek tofukuberna i kokosolja på medelhög värme tills de har fått fin färg på alla sidor.
  7. Servera soppan i stora skålar toppat med en skopa råris, tofukrutonger, mandelbitar och färsk koriander.
Kung Markatta Apa
Prova gärna att byta ut den marinerade tofun mot chilitofu för extra hetta.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se