Meny
Bulgursallad med vitlök & persiljedressing
  • Huvudrätt , Sallader
  • 15 min
  • 4 portioner

Bulgursallad med vitlök & persiljedressing

En härligt somrig bulgursallad med färsk spenat, svenska tomater, oliver, rödlök och en otroligt fräsch dressing.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och grönsaksbuljong, lägg ner bulgur och låt det koka på svag värme i ca 6-8 minuter.
  2. Drag sedan kastrullen åt sidan och lägg på ett lock, låt stå ca 5 minuter.
  3. Skölj spenat och blanda den med kokt, avsvalnad bulgur i en skål.
  4. Skölj och tärna tomater och tillsätt dem i salladen tillsammans med oliver och rödlök.
  5. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen.
Kung Markatta Apa
Servera gärna med grillad ekologisk kyckling eller en bit lax.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se