Meny
Busenkel choklad- och kokosglass

Busenkel choklad- och kokosglass

Med enbart tre ingredienser och en minimal arbetsinsats får du en nyttig glass att svalka hela familjen med i sommarvärmen. Man skulle även kunna ha med en banan i smeten eller röra ner hallon eller chokladbitar. Då glassen innehåller honung är den lämplig att ges från ett års ålder.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mixa ihop allt till en slät massa i en blender eller med en stavmixer.
  2. Fördela smeten i dina glassformar och ställ in i frysen.
  3. Ta ut dem efter en timme och stoppa ner glasspinnen och ställ tillbaks.
  4. Hur länge de behöver stå i frysen beror på storleken.
  5. Låt dem tina i fem minuter före servering.
Kung Markatta Apa
Kan lätt smaksättas med banan i smeten eller varför inte röra ner t.ex. hallon eller chokladbitar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se