Meny
Chocolate cream caramel bars

Chocolate cream caramel bars

God, godare, godast! De här smarriga munsbitarna törs vi lova kommer att ha en försvinnande åtgång på fikabordet! 

Ingredienser

Så här gör du

  1. Botten: Mixa de naturella nötterna till ett mjöl i matberedaren. Lägg i 2,5 dl dadlar (en påse) och mixa tills det blir en klibbig massa. Smaka av med en nypa salt och mixa lite till. Tryck ned i botten på en kakform med avtagbara kanter och låt stelna i kylen.
  2. Caramel: Mixa cashewnötsmör, 1,25 dl kokosolja och 2,5 dl dadlar (en påse) i mixern tills det blir en slät massa. Stryk massan ovanpå botten och låt stelna i kylen.
  3. Chokladkrämstopping: Mixa 0,7 dl kokosolja, kakao, kokossocker, vaniljpulver och en banan till en slät massa. Bred ut massan som det översta lagret och toppa med kokos. In i kylen igen och låt stelna någon timme.
  4. Skär i munsbitar och servera!
Kung Markatta Apa
Förvaras i kyl för bästa konsistens och hållbarhet.

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.