Meny
Chokladdoppade mandelägg

Chokladdoppade mandelägg

Här har du påskens enklaste godis! I vanlig ordning kungligt goda, trots enkelheten och de få ingredienserna – precis så som godis ska vara!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rör ihop mandelsmör med florsocker och salta efter smak. 
  2. Forma till ägg och ställ in i frysen i cirka 40 minuter (detta för att underlätta chokladdoppandet i nästa steg)
  3. Smält chokladen och doppa varje mandelägg med hjälp av två gafflar. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper och låt stelna.

Tips! Rör ner en nypa gurkmeja i Kung Markatta Kokosflingor för att få gul kokos som du sedan strösslar på mandeläggen för "påsk-feeling" ...eller välj Kung Markatta Jordnötssmör för smakfavoriten "peanut butter-cup".

 

Kung Markatta Apa
Prova göra äggen med Kung Markatta hasselnötssmör för nougat-ägg

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se