Meny
Chokladfudge med kakaokrisp

Chokladfudge med kakaokrisp

En chokladig fudge som smälter på tungan! Kakaonibs och kokosflingor ger härligt krisp och för lite variation kan man prova att byta ut mandelsmöret mot exempelvis cashew- eller hasselnötssmör. Välj din favoritnöt och gör ditt nya favoritgodis!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Placera ett bakplåtsppper i botten av en form, ca 15x20cm.
  2. Värm kokosolja, mandelsmör, agave, kakao och kokossocker under omrörning i en kastrull på medelvärme tills smeten är jämn. 
  3. Rör ner kokosflingor och kakaonibs och häll sedan smeten i formen. 
  4. Ställ in i frysen 1-2 timmar och skär sedan i bitar.
  5. Förvara fudgen i kylen tills servering.
Kung Markatta Apa
Tips! Prova att byta ut mandelsmöret mot cashew- eller hasselnötssmör

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se