Meny
Chokladmuffins med chokladsmörkräm

Chokladmuffins med chokladsmörkräm

Glutenfria och sockerfria chokladmuffins toppade med chokladsmörkräm.

Ingredienser

  • Muffins:
  • 70 gram smör
  • 1 ägg
  • 25 gram mörk sockerfri choklad
  • 1 ½ dl Kung Markatta mandelmjöl
  • 3 msk Kung Markatta kokosflingor
  • 8 msk stevia strö (el. liknade sötning)
  • 1 msk Kung Markatta kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ krm vaniljpulver
  • Chokladsmörkräm:
  • 50 gram smör
  • 80 gram mascarpone
  • 3 msk stevia strö
  • 30 gram mörk sockerfri choklad
  • 1 krm vaniljpulver
  • Ev. sockerfri choklad till garnering

Så här gör du

Muffins:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (det går bra att göra detta i micron).
  3. Blanda alla torra ingredienser med varandra.
  4. Tillsätt ägget och det smälta chokladsmöret.
  5. Ställ fem stycken muffinsformar i en muffinsplåt och häll i smeten, alternativt använd dubbla formar.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter.

Låt muffinsen svalna medan du gör smörkärmen.

Chokladsmörkräm:

  1. Smält smöret till smörkrämen försiktigt tillsammans med chokladen.
  2. Tillsätt mascarpone.
  3. Rör väl så att alla klumpar försvinner.
  4. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.
  5. När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på smörkrämen (är muffinsen varma smälter krämen).
Kung Markatta Apa
Använd en potatisskalare för att hyvla lite choklad på muffinsen för extra lyx!

Receptet skapat av

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket.

Besök gärna bakasockerfritt.se