Meny
Chrisbels Sommargranola

Chrisbels Sommargranola

Rena och goda ingredienser i en supergod och glutenfri sommargranola. Du kan tillsätta vilka nötter du vill. Är du nötallergiker så kan du istället använda bara olika frön, krossat bovete, kokoschips och torkade frukter.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 135 grader. 
  2. Lägg dadlarna i blöt ett par timmar. 
  3. Häll bort vattnet och mixa dadlarna och solrosfrön till en deg.
  4. Grovhacka nötter och mandlar och blanda med hirsflingor/ boveteflingor/glutenfri havre (välj det alternativ som passar dig) i en större bunke. Blanda sedan i dadeldegen och blanda allt ordentligt.
  5. Fördela granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen 1- 1 ½ timme eller tills allting är knaprigt. Höj inte ugnstemperaturen eftersom nötterna bränns lätt.
  6. Vill du ha granolan mer ”raw” så kan du sätta ugnen på 50 grader. Efter att du satt in plåten så håller du ugnsluckan öppen en glipa med t.ex en gaffel eller annan föremål och låt granolan torka 6-8 timmar.
  7. När granolan är helt torr och har svalnat, tillsätt kanelen/vaniljpulvret  och kokoschips. Bevara den i en plåt- eller glasburk. 

Inskickat av Chrisbels Glutenfria

 

Kung Markatta Apa
Är du nötallergiker? Använd istället bara olika frön, krossat bovete, kokoschips och torkade frukter.

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.