
Chrisbels Sommargranola
Rena och goda ingredienser i en supergod och glutenfri sommargranola. Du kan tillsätta vilka nötter du vill. Är du nötallergiker så kan du istället använda bara olika frön, krossat bovete, kokoschips och torkade frukter.
Ingredienser
- 8-12 Kung Markatta Dadlar
- 2 dl Kung Markatta Solrosfrön
- 2 dl hirsflingor/boveteflingor/glutenfri havre
- 1 dl Kung Markatta Sötmandlar, grovhackade
- 1 dl Kung Markatta Pumpafrön
- 1 dl Kung Markatta Valnötter, grovhackade
- 1 dl Kung Markatta Hasselnötter, grovhackade
- 1-2 msk kanel/vaniljpulver
- 1 dl Kung Markatta Kokoschips
Så här gör du
- Sätt ugnen på 135 grader.
- Lägg dadlarna i blöt ett par timmar.
- Häll bort vattnet och mixa dadlarna och solrosfrön till en deg.
- Grovhacka nötter och mandlar och blanda med hirsflingor/ boveteflingor/glutenfri havre (välj det alternativ som passar dig) i en större bunke. Blanda sedan i dadeldegen och blanda allt ordentligt.
- Fördela granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen 1- 1 ½ timme eller tills allting är knaprigt. Höj inte ugnstemperaturen eftersom nötterna bränns lätt.
- Vill du ha granolan mer ”raw” så kan du sätta ugnen på 50 grader. Efter att du satt in plåten så håller du ugnsluckan öppen en glipa med t.ex en gaffel eller annan föremål och låt granolan torka 6-8 timmar.
- När granolan är helt torr och har svalnat, tillsätt kanelen/vaniljpulvret och kokoschips. Bevara den i en plåt- eller glasburk.
Inskickat av Chrisbels Glutenfria