Meny
Dopp i grytan med kål och umamibuljong
  • Förrätt , Soppor
  • 30 min
  • 4 portioner

Dopp i grytan med kål och umamibuljong

Här har vi en julklassiker lagad med asiatiska smaker som kan njutas både i ett fondueupplägg eller som som en fristående rätt till varje gäst.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Umamibuljongryta:
  2. Koka upp vatten med umamibuljongen, lägg i torkad svamp och dra av från värmen.
  3. Smaka av buljongen med pressad ingefära, soja och svartpeppar.
  4. Servera varm tillsammans med kålen.
  5. Kål-dopp: 
  6. Plocka de yttersta gröna bladen från spetskålen och blanchera i saltat vatten i ca 90 sekunder, kyl sedan snabbt i isvatten. Lyft upp och lägg på papper.
  7. Gör samma sak med brysselkålen och blanchera de yttersta bladen i 10 sekunder och kyl i isvatten.
  8. Brysselkålen delas på hälften och kokas mjuka i saltat vatten.
  9. Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort den tjocka nerven i mitten. Stek grönkålen i ghee med salt och svartpeppar.
  10. Skär bort kanterna på brödet och riv i stora bitar. Ånga brödet till servering och krydda med salt, peppar och olivolja.
  11. Värm kålen till servering och krydda med salt, peppar, olivolja samt pudra över torkad svamp.

Receptet skapat av

Är kocken med en mission om hållbar njutning. Är inte vegetarian men har en galen passion för ekologiskt odlade grönsaker och växter som en bärande kraft i våra framtida måltider.