Meny
Elegant italiensk lenticchiesoppa
  • Huvudrätt , Soppor
  • 45 min
  • 6 portioner

Elegant italiensk lenticchiesoppa

Denna lena italienska linssoppa är både krämig och fyllig trots avsaknad av grädde. Rikligt toppad med parmesan och virgin olivolja blir soppan både elegant och lyxig samtidigt som den är fylld med vitaminer och fibrer.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Ta fram en stor kastrull och häll i linser, buljong, timjan, lagerblad och grönsaker. Smaksätt med lite salt och peppar. Koka upp och sänk därefter värmen och låt puttra tills linserna är mjuka, ca 30 minuter. Rör om då och då.
  2. Under tiden som soppan puttrar värm 2 msk olivolja i en mindre stekpanna på medel värme. Tillsätt löken och stek försiktigt tills den är genomskinlig, ca 5 minuter. Tillsätt därefter vitlök och tomater och låt puttra i någon minut. Rör om och stäng av värmen.
  3. När linserna är mjuka fiska upp timjansknippet och lagerbladet. Tillsätt 2 msk olivolja, tomatröran och persiljan.
  4. Mixa med en stavmixer tills soppan är helt slät. Om den är för tjock späd ut med lite buljong. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och toppa rikligt med parmesan och ringla över olivolja. 
  5. Servera tillsammans med ett bröd som du gillar.
Kung Markatta Apa
Den är ännu godare dagen efter så om du har tid och tålamod laga den gärna dagen innan.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se