Meny
Falafeltapas med picklad rödlök och vitlökssås

Falafeltapas med picklad rödlök och vitlökssås

Dessa falafeltapas serveras på rågbröd och toppas med picklad rödlök och vitlökssås. Fantastiskt goda tapas som passar bra som förrätt, på en buffé eller som ett matigt drinktilltugg.

Ingredienser

Så här gör du

Picklad rödlök:

  1. Skala och strimla löken tunt. Koka upp äppelcidervinäger, vatten, socker och salt tills sockret smält och låt sedan lagen svalna lite innan du lägger ner rödlöken.
  2. Låt löken stå minst 30 minuter i kylskåp men gärna längre.

Falafeltapas:

  1. Dela brödet i mindre bitar, lägg på sallad/skott och falafel, toppa med rödlök och vitlökssås.
  2. Dra gärna några drag med pepparkvarnen som avslutning.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se