Meny
Fina Fiskburgare

Fina Fiskburgare

Härliga fiskburgare med lite sting av cayennepeppar. Forma några biffar innan du tillsätter cayennen så passar de finfint till barnen med!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Finhacka bananschalottenlökarna och grovhacka fiskfileerna och lägg i en matberedare.
  2. Häll i kapris, dijonsenap och ett ägg. Krydda med en rejäl nypa salt, lite peppar och cayennepeppar efter tycke och smak.
  3. Kör alltihopa en ganska kort stund i matberedaren, så det blandas ihop, men gärnaså det är lite bitar kvar av fisken.
  4. Låt stå och svälla en stund medan du förbereder sallad och tzatziki (eller vad du väljer att servera till)
  5. Forma biffar med händerna, en väl tilltagen näve till varje, ca 1,5 cm tjocka. Blöt gärna händerna i kallt vatten emellanåt så fastnar de inte lika lätt.
  6. Stek på medelhög värme i lite rapsolja, ca 3 minuter på varje sida.

Serveringsförslag: Lägg skivade tomater och fiskburgare i ett osötat  rågbröd. Toppa med tzatziki och solrosskott.

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.