Meny
Fiskbullar a la Fanny

Fiskbullar a la Fanny

En fantastiskt god, enkel och smakrik fiskrätt som passar lika bra en grå tisdag som en fredagsmiddag, och som förmodligen även charmar fisk-dissande barn… ja, ni förstår ju. This one is a keeper!

Ingredienser

Fiskbullar:

  • 400 g vit fisk, så som hoki eller torsk (välj KRAV- eller MSC-märkt fisk)
  • 1/4 hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 burk grillad paprika
  • 1,5 msk Kung Markatta tomatpesto
  • 1 ägg
  • vitpeppar och salt efter smak
  • 1,5 msk fiberhusk

 Sås:

Så här gör du

Fiskbullar:

  1. Mixa alla ingredienser förutom fiberhusken men inte för länge, det är gott med lite "bitar".
  2. Förflytta till en bunke, strö över fiberhusk och arbeta ihop med händerna.
  3. Rulla till bollar och ställ in i kylen medan du börjar med såsen.

Såsen:

  1. Fräs gul lök och vitlök i olivolja tills löken mjuknat något.
  2. I en bunke, mixa ihop lökfräset, rostad paprika, pesto och ca 1 dl kokosmjölk.
  3. Rör sedan ner resten av kokosmjölken med en sked och ställ åt sidan.

 

  1. Stek fiskbullarna på hög värme så de får lite yta, sänk sedan värmen och slå över såsen.
  2. Låt puttra på låg-medel hög värme tills bullarna är färdiga, salta och peppra eventuellt om du vill det. Smaka av, helt enkelt.
  3. Strö över örter och servera med förslagsvis ris.

Inskickat av Fanny i Knivsta

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se