Meny
Glutenfria choklad- och kikärtskakor

Glutenfria choklad- och kikärtskakor

Dessa kakor innehåller kikärter men låt dig inte avskräckas! Ingen kommer att kunna ana det på smaken. Istället skänker de kakorna en fantastisk, saftig textur. Dessutom är dessa godbitar glutenfria, proteinrika och naturligt sötade med kokossocker.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  3. Mixa ihop alla ingredienser förutom snacksmixen i en matberedare tills du får en slät smet.
  4. Rör ner snacksmixen och klicka ut smeten på bakplåten med hjälp av två skedar.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter eller tills kakorna har fått en gyllenbrun färg.
  6. Servera kakorna nygräddade och varma.

Om du vill servera dem senare värm upp dem igen i ugnen eller i en micro.

De går även bra att frysa in.

Tips: Om man inte kan få tag på kokossocker ersätt det mot honung eller råsocker och använd 0,8 dl istället. Kokossockrets smak uppfattas inte lika sött som annan sötningsmedel och därför är det bra att minska mängden med ca 20% i receptet om man byter ut det.

Kung Markatta Apa
Kakorna är allra godast nygräddade! Om du vill äta dem senare värm dem på nytt i ugnen eller micron.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se