Meny
Glutenfria muffins med saffran och mandelsmör

Glutenfria muffins med saffran och mandelsmör

Saftiga glutenfria muffins med härlig volym. Klicken med mandelsmör ger det där lilla extra. Servera gärna med en kopp varm glögg!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, honung och saffran i en bunke så fluffigt du kan. Häll därefter i resten av ingredienserna, förutom mandelsmöret, och låt smeten stå och svälla i 10-30 min.
  3. Häll smeten i muffinsplåten, gärna med formar i, och klicka en tesked mandelsmör på toppen av varje muffins. Snurra ner den ytligt ett varv i smeten, så mandelsmöret inte ligger helt ovanpå.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.
Kung Markatta Apa
Toppa gärna med lite lingongrädde (vispad grädde med naturella lingon i)

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se