Meny
Grillad, rökt aubergine med sojafärs och bönaioli

Grillad, rökt aubergine med sojafärs och bönaioli

Smälter på tungan och smakar av härlig BBQ.

Ingredienser

Sojafärs

Bönaioli

Aubergine

  • 2 auberginer

Så här gör du

Sojafärs: Förbered sojafärsen genom att koka den i buljongen i 10-15 minuter. Under tiden sojan kokar, skala och fräs löken och vitlöken i lite olja. När sojan är färdigkokt, blanda i sojan i lökfräset och tillsätt krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek och kryddorna. Låt puttra på svag värme och smaka av med salt och peppar.

Bönaioli: Häll alla ingredienser till bönaiolin i en mixer och mixa till en len och fluffig aioli. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.

Halvera auberginerna och lägg på grillen. Grilla över direktvärme med insidan nedåt tills de fått en fin gyllenbrun färg. Lägg dem sedan åt sidan och låt de bakas över indirekt värme tills de blir mjuka. För att ge rätten den ultimata BBQ-smaken – lägg blötlagd rökflis i grillen och rök auberginerna i ca 10 minuter med stängt lock. När auberginerna är färdigrökta, lägg på rikligt med sojafärs och ringla lite av aiolin över. Toppa sedan med färsk timjan.

 

Receptet skapat av

Med tre barn och ett fullspäckat schema är god och enkel vardagsmat högt prioriterat hemma hos Malin Persson i Limhamn. I sin livsstilsblogg vill hon inspirera till ett hållbart liv, för både hälsa och miljö.

Besök gärna https://malin.elledecoration.se