Meny
Grillad tofu med chimichurri

Grillad tofu med chimichurri

Tofu marinerad med chimichurri är en smaksensation! Mynta, persilja, koriander, chili, lime och vitlök livar upp tofun med både hetta och friskhet. Om koriander inte faller dig i smaken kan den ersättas med ännu mer persilja eller färsk basilika.

Ingredienser

  • 1 paket Kung Markatta naturell tofu
  • 1,5 dl färsk koriander
  • 1,5 dl färska myntablad
  • 2,5 dl färsk bladpersilja
  • ca 1 tsk färsk chilifrukt, finhackad (justera mängden efter tycke och smak)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 msk färskpressad lime
  • 4 msk Kung Markatta olivolja kalamata
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en mortel eller blender.
  2. Torka av tofun med hushållspapper och pressa ur så mycket vatten som möjligt.
  3. Skiva tofu och täck bitarna i marinaden.
  4. Låt stå i minst 30 minuter.
  5. Grilla tofun och servera den tillsammans med marinaden som blir över.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se