Meny
Grillad vegokorv i bröd toppad med snabbpicklade grönsaker och frön
  • Huvudrätt , Era bästa recept
  • 15 min
  • 4-5 portioner (beräknat på ca 2 korvar/person).

Grillad vegokorv i bröd toppad med snabbpicklade grönsaker och frön

En supersnabb måltid som fungerar lika bra att äta hemma som att ta med på picknicken eller utflykten. Vegokorvens rökta smak passar perfekt ihop med de sötsyrliga picklade grönsakerna samt lite crunch på toppen i form av rostade solrosfrön och svarta sesamfrön.

 

Ingredienser

Snabbpicklade grönsaker:
En bit rödkål, finstrimlad

2 morötter, hyvlade med potatisskalare

2 dl vatten
2 dl ättikssprit
3/4 dl Kung Markatta Rårörsocker
1 tsk salt

 

2 förpackningar Kung Markatta Vegokorv Rökt
10 st korvbröd

Kung Markatta Solrosfrön
Kung Markatta Svarta Sesamfrön

Persilja

Så här gör du

Koka upp vatten, ättikssprit, rårörsocker och salt tills sockret löst sig. Lägg strimlad rödkål och hyvlade morötter i en skål, häll över lagen och låt stå i minst 10 minuter. Sila av lagen.

Grilla eller stek vegokorven. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter. Lägg korvarna i korvbröden, toppa med de picklade grönsakerna, strö över solrosfrön och sesamfrön, toppa till sist med några persiljeblad.

Kung Markatta Apa
Tips! De picklade grönsakerna går bra att snabbpickla men kan också göras en eller ett par dagar innan servering. Förvara isåfall i en tätslutande burk i kylskåp. Vegokorven går också bra att steka.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se