Meny
Grön smoothiebowl med Granola

Grön smoothiebowl med Granola

En bättre start på dagen kan man inte få! Den här smoothiebowlen är både krämig och frisk och dessutom sprängfylld med vitaminer och mineraler. Tillsammans med knaprig granola blir du laddad med en massa energi för höstens alla aktiviteter. Smoothien passar både mjölk-, nöt- och glutenintolerenta.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blötlägg solrosfröna i kallt vatten 3-8 timmar. 
  2. Häll av vattnet och skölj av dem i ett durkslag. 
  3. Mixa tillsammans med övriga ingredienser i en blender tills du får en len och jämn smoothie. 
  4. Häll över i en eller två skålar och toppa med Kung Markatta Granola och möjligen lite färsk frukt eller bär.
  5. Servera omgående.
Kung Markatta Apa
Förbered kvällen innan genom att lägga fröna i blöt och mixa sen ihop på en minut morgonen efter!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se