Meny
Hallonpaj med krispigt mandeltäcke

Hallonpaj med krispigt mandeltäcke

En underbar hallonpaj med krispigt mandeltäcke. Använd färska hallon om årstiden tillåter eller köp en krav-märkt fryst variant. Framkallar sommarkänslor med sin härliga smak och doft.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg hallon i en ugnssäker form.
  3. Nyp ihop smör med kokossocker och mandelmjöl, tillsätt havregryn, sötmandlar och vallmofrön och blanda ihop till en deg.
  4. Smula degen över hallonen, grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Servera ljummen med gräddglass eller vaniljsås.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se