
Hallonpaj med krispigt mandeltäcke
En underbar hallonpaj med krispigt mandeltäcke. Använd färska hallon om årstiden tillåter eller köp en krav-märkt fryst variant. Framkallar sommarkänslor med sin härliga smak och doft.
Ingredienser
- 300 g hallon
- 125 g smör, kylskåpskallt
- 1 dl Kung Markatta Kokossocker
- 2 dl Kung Markatta Mandelmjöl
- 2 dl havregryn
- ½ dl Kung Markatta Sötmandlar, hackade
- ½ dl blå vallmofrön
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg hallon i en ugnssäker form.
- Nyp ihop smör med kokossocker och mandelmjöl, tillsätt havregryn, sötmandlar och vallmofrön och blanda ihop till en deg.
- Smula degen över hallonen, grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Servera ljummen med gräddglass eller vaniljsås.