
Het ananas- och mango ceviche
Ingredienser
- 400g valfri fisk, så som torsk eller lax (välj KRAV- eller MSC-märkt fisk)
- 2 lime, saft
- 2 tomater
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/4 rödlök
- 2 msk finhackad persilja
- 1/2-1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 3/4-1 dl Kung Markatta Ananas-Mangosås
- Till servering: Kung Markatta Gourmetknäcke Chia
Så här gör du
Visste du att proteinet i fisk påverkas på samma sätt av syra som av traditionell tillagning, så som kokning/stekning? Så genom att låta rå fisk vila i saft från exempelvis citron eller lime i någon timme, blir den vit och fast – och alltså tillagad!
** Tänk på att all rå fisk bör frysas innan marinering, det för att eliminera eventuella parasiter. Har den en gång varit genomfrusen är det dock ingen fara, låt bara fiskfilén tina ordentligt och häll av överflödig vätska innan du marinerar den. **
- Skär fisken i centimeterstora bitar, lägg i en skål/bunke och pressa över limesaft. Rör om och låt stå i kylen i ca 2 timmar.
- Tärna tomaterna och finhacka rödlöken. Lägg i en bunke, pressa över vitlök och tillsätt salt och peppar. Rör ner hackad persilja och ananas/mango-såsen.
- När fisken stått i kylen i ca 2 timmar; häll av vätskan och blanda slutligen ner även den, försiktigt.
- Servera som tilltugg på Gourmetknäcke brutet i bitar.