Meny
Het ananas- och mango ceviche

Het ananas- och mango ceviche

Prova att göra denna goda ceviche som tack vare Kung Markattas nya Ananas/Mango-sås kräver minimalt arbete, men garanterat bjuder på en maximal smakupplevelse!

Ingredienser

Så här gör du

Visste du att proteinet i fisk påverkas på samma sätt av syra som av traditionell tillagning, så som kokning/stekning? Så genom att låta rå fisk vila i saft från exempelvis citron eller lime i någon timme, blir den vit och fast – och alltså tillagad!

** Tänk på att all rå fisk bör frysas innan marinering, det för att eliminera eventuella parasiter. Har den en gång varit genomfrusen är det dock ingen fara, låt bara fiskfilén tina ordentligt och häll av överflödig vätska innan du marinerar den. **

  1. Skär fisken i centimeterstora bitar, lägg i en skål/bunke och pressa över limesaft. Rör om och låt stå i kylen i ca 2 timmar.
  2. Tärna tomaterna och finhacka rödlöken. Lägg i en bunke, pressa över vitlök och tillsätt salt och peppar. Rör ner hackad persilja och ananas/mango-såsen.
  3. När fisken stått i kylen i ca 2 timmar; häll av vätskan och blanda slutligen ner även den, försiktigt.
  4. Servera som tilltugg på Gourmetknäcke brutet i bitar.

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se