Meny
Hiratabröd med två sorters tofufyllning

Hiratabröd med två sorters tofufyllning

Ångade hiratabröd är en japansk favorit som faktiskt inte är svåra att laga själv. Denna variant fylls med bland annat sallad, tofu som smaksatts på två olika sätt, krispiga picklade grönsaker, picklad rödlök och sesamfrön. Servera hiratabröden som drinktilltugg, till förrätt eller som en bufférätt.

Ingredienser

Bröd:

Fyllning:

Sallad:

Så här gör du

  1. Smula jästen och blanda med vattnet tills den löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker och olja och arbeta sedan in vetemjöl och bakpulver. Använd gärna en köksassistens eller arbeta kraftigt för hand.
  3. Låt degen jäsa övertäckt cirka 1 timme.
  4. Dela degen i cirka 17-20 bitar och kavla ut på mjölat bakbord tills de blir lite avlånga bitar. Pensla halva med olja och vik över kanten. Klipp bitar av bakplåtspapper och lägg bröden på dessa, låt jäsa till dubbel storlek (under handduk).
  5. Ånga sedan bröden i ångkokare cirka 6-7 minuter eller med hjälp av ett durkslag över en kastrull med hett vatten. Ha inte i för många bröd åt gången utan ånga i omgångar. Låt bröden svalna.
  6. Skär tofun i långa stavar och marinera en förpackning tofu i bbq sås och den andra i tamarisås blandat med sambal oelek. Tillsätt salt.
  7. Stek tofun krispig i oljan.
  8. Förbered alla grönsaker. Koka upp ättikssprit, vatten och socker och häll halva lagen över rödlöken och halva över den strimlade moroten och rödkålen. Låt dra i minst 10 minuter men förbered gärna detta moment tidigare så de får dra längre.
  9. Fyll hälften av bröden med sallad, tofu med bbq smak, picklad rödlök, avokado och koriander eller persilja. Resterande bröd fylls med sallad, tofu med tamarismak, picklad morot och rödkål, salladslök och sesamfrön.
  10. Blanda ihop soja med vit miso och ringla över eller servera i en skål vid sidan av.
Kung Markatta Apa
Förbered gärna de picklade grönsakerna en dag innan servering.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se