Meny
Jordnötskaka – god som godis

Jordnötskaka – god som godis

En riktigt smarrig kaka med jordnötssmör, kokos och choklad - lika god fryst som tinad.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda jordnötssmör, lönnsirap, socker, vaniljsocker och kokosflingor i en kastrull och låt sjuda i ca 1 minut.
  2. Blanda med lätt krossade cornflakes.
  3. Lägg blandningen i en långpanna och platta ut till lagom tjocklek.
  4. Smält chokladen i vattenbad och bred ut över kakan.
  5. Låt stå i frysen i ett par timmar så att kakan stelnar.
  6. Skär kakan i bitar (låt den stå i rumstemperatur i ca 15 minuter så går det lätt att skära).

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se