Meny
Julig libanesisk quinoasallad
  • Huvudrätt , Sallader
  • 45 min
  • En stor skål

Julig libanesisk quinoasallad

En libanesisk quinoasallad uppiffad med julens smaker. Rätten är ett friskt, sött och kryddigt vegetariskt inslag på julbordet. Pepparkakskrydda kan gärna användas även i gröten på morgonen eller i en mugg med varm mjölk på kvällen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj av quinoan i hett vatten. Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt en nypa salt och lagerblad. Häll i quinoan, rör om och lägg på ett lock.
  2. Koka upp och sänk därefter värmen och låt puttra i ca 10 minuter.När grynen har svansat sig är de klara. Häll av eventuellt resterande vatten och rör om med en gaffel.
  3. Blanda ihop olivolja och honung och rör ner det i quinoan. Tillsätt pepparkakskrydda efter egen smak, men kom ihåg att quinoan ska smaka.
  4. Dela granatäpplet i fyra delar. Lägg en del i din hand med skalsidan uppåt. Använd därefter en träslev eller liknande och slå på granatäpplet varsamt men bestämt. Då lossnar kärnorna lätt från sitt skal och är enklare att pilla loss.
  5. Hacka frukt och nötter i mindre bitar. Rosta mandelbitarna försiktigt i en torr stekpanna. Blanda i dessa samt svarta bönor och den finhackade rödlöken.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Lägg upp salladen på ett fat och garnera med granatäppelkärnor.

 

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se