Meny
Julsallad med grönkål, fikon och valnötter
  • Tillbehör , Sallader
  • 45 min
  • 8 portioner

Julsallad med grönkål, fikon och valnötter

En julsallad med inslag av grönkål, fikon och valnötter. En fröjd för både öga och mun med sina vackra färger och goda smakkombinationer. Ett fräscht inslag på julbordet.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna.
  2. Strimla grönkål och rödkål, lägg i ett durkslag och ”slaka” kålen genom att hälla hett vatten över. Låt rinna av och lägg sedan i en stor skål.
  3. Blanda rapsolja, vinäger, apelsinsaft, salt och peppar och häll över kålen, rör om ordentligt och massera in vinägretten.
  4. Filéa apelsinerna och pilla ur granatäppelkärnorna. Dela fikonen i bitar.
  5. Blanda i apelsinbitar och granatäpple i salladen, toppa med fikon, rostade valnötter och flingsalt.
  6. Servera direkt.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se