Meny
Kardemummachoklad

Kardemummachoklad

En kopp rykande het choklad är väl aldrig fel. Smakar underbart efter en kylig promenad, en dag i skidspåret eller närhelst man vill lyxa till sin fikastund. Denna variant har smaksatts med kardemumma vilket fungerar superbra ihop med choklad.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mortla kardemummakärnorna och blanda med kokossocker och kakao.
  2. Värm mjölk tillsammans med kakaoblandningen, häll upp i stort glas eller mugg.
  3. Toppa chokladen med vispgrädde och pudra över kakao.
Kung Markatta Apa
Byt ut smaksättning med exempelvis kanel, apelsinskal eller en skvätt rom.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se