Meny
Kärleksmums

Kärleksmums

Kärleksmums - en klassisk kaka, men här bakad med mandel- och kokosmjöl.

Ingredienser

Så här gör du

Chokladbotten:

  1. Smält smöret. Vispa äggen pösigt med elvisp.
  2. Blanda alla torra ingredienser till smeten och häll över det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen.
  3. Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 26-28 minuter.
  5. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.

Chokladkräm:

  1. Smält smöret (eller värm tills smöret är vädigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar.
  2. Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande mängd färdigt kaffe).
  3. Rör ner kokos, sötning och kakao i smörkrämen.
  4. Tillsätt kaffet. Smaka av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning. 
  5. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!

Tips: Servera gärna kakan ljummen. Låt den därmed stå i rumstemeratur i någon timme om den tidigare förvarats i kyl.

Kung Markatta Apa
Låt gärna kakan stå i rumstemperatur i någon timme innan servering

Receptet skapat av

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket.

Besök gärna bakasockerfritt.se